חוגגים ט"ו בשבט: טבעי, בריא וטעים
ט"ו בשבט הוא חג שמחבר אותנו לטבע, לחיבור חברתי ולבריאות.
אז איך נוכל לחגוג אותו בצורה שהיא לא רק מהנה, אלא גם תורמת לבריאות שלנו ושל הסביבה?
הנה כמה טיפים ורעיונות:
תעדיפו פירות טריים על פני יבשים: רבים מהפירות היבשים שאנו רגילים לצרוך בט"ו בשבט מכילים תוספות כמו צבעי מאכל, סוכר וחומרים משמרים. כדאי להחליף אותם בפירות טריים עונתיים כמו תפוזים, רימונים ותפוחים, שמכילים יותר ערכים תזונתיים ופחות סיכונים בריאותיים.
חג של יציאה לטבע: ט"ו בשבט הוא חג של נטיעות ושל טיפוח החיבור לטבע. מומלץ לנצל אותו ליציאה לטיולים במסלולים ירוקים וליהנות מהנופים המרהיבים של ישראל.
רעיונות לפעילויות חגיגיות:
בקהילה: ארגנו פעילות נטיעות קהילתית או שתילה בגינת קהילה. זהו פרויקט שמשלב חיבור לאדמה עם תרומה סביבתית.
למשפחות: ארחו סדנת יצירה טבעית לילדים, בה הם יכינו יצירות מחומרים שנמצאו בטבע, כמו ענפים, עלים ואבנים.
במקום העבודה: הפיקו מפגש ברוח החג הכולל סדנת תזונה בריאה, בה תלמדו איך להכין סלט פירות חגיגי ואנרגטי.
כיבוד ומתכונים:
סלט פירות עם טוויסט בריא: שלבו פירות עונתיים עם אגוזים, שקדים ומעט דבש. זה גם טעים וגם מלא בערכים תזונתיים.
צ'יפס טבעי: פרסו ירקות שורש כמו בטטה וסלק, אפו בתנור עם מעט שמן זית ותבלינים, וקבלו חטיף בריא ומיוחד.
השנה, בואו נשלב בריאות בט"ו בשבט שלנו וניצור חג שהוא גם טעים, גם מהנה וגם תורם לבריאות הגוף והסביבה!
מידע ופעילויות לחגיגה בריאה- אפשריבריא