פורטל בריאות - אשכול יהודה ושומרון

  • עקבו אחרינו :

מאפינס כתום על מלא

מאפינס כתום על מלא
  • 07/02/2025

מאפינס כתום על מלא

מחפשים נשנוש קליל, בריא ומלא צבע? המאפינס הכתומים האלו הם בדיוק מה שאתם צריכים! עם פירה דלעת עדין, קמח מלא וטוויסט של מתיקות טבעית, הם מושלמים לכל רגע ביום – מארוחת הבוקר ועד לקינוח קל בערב. תוך פחות מחצי שעה המטבח יתמלא בריח מפתה, והמשפחה תתאהב מהביס הראשון. אז למה לחכות? קדימה, תכינו ותתענגו על כל ביס! 🧡

מצרכים

- 500 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות (3-4 כוסות)
- 2 וחצי כוסות קמח מלא 
- כף אבקת אפיה
- 115 גרם סוכר (קצת יותר מחצי כוס)
- 2 ביצים בינוניות
- 125 מ"ל שמן קנולה (=חצי כוס מדידה)
- גביע יוגורט 1.5% (200 מ"ל)
-1 כף תמצית וניל


אופן ההכנה
1. מבשלים/מאדים את הדלעת עד לריכוך. מסננים ומועכים. מניחים לקירור.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ו-מערבבים בנפרד את הביצים, היוגורט, השמן והווניל.
3. יוצקים את התערובת למרכז החומרים היבשים, יחד עם הדלעת. בוחשים.
4. יש להימנע מבחישת יתר.
5. מעבירים את העיסה לתבנית שקעים.
6. אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות . מצננים ומוציאים מהתבנית.

בתיאבון!
תודה לאפשריבריא על המתכון