משדרגים את סביבת העבודה: כיבוד בריא ברשויות המקומיות
ברשויות המקומיות, העובדים הם המנוע שמניע את השירותים לתושבים.
שמירה על הבריאות שלהם לא רק משפיעה עליהם באופן אישי, אלא גם מחזקת את הארגון כולו.
מעבר לכיבוד בריא באירועים, כנסים וישיבות הוא צעד פשוט אך משמעותי ביצירת סביבת עבודה תומכת ובריאה.
מהם היתרונות של כיבוד בריא?
✔️ קידום אורח חיים בריא כחלק מתרבות הארגון
✔️ שיפור הריכוז והערנות של העובדים במהלך יום העבודה
✔️ תמיכה בבריאות הפיזית והנפשית, תוך הפחתת הסיכון למחלות כרוניות
אז מה כולל השינוי?
משקאות בריאים: מחליפים משקאות ממותקים במים, סודה, תה או קפה ללא סוכר.
כיבוד מזין: במקום בורקסים ומאפים מתוקים – ירקות ופירות טריים, כריכים מלחם מלא, יוגורטים ללא סוכר ופשטידות ירקות.
ארוחות באירועים: מגישים דגנים מלאים, ירקות מבושלים או טריים, ומנות חלבון איכותי כמו דגים, עוף או קטניות.
איך מתחילים?
שינוי כזה לא חייב להיות קיצוני מהיום למחר. ניתן להתחיל בשילוב כיבוד בריא לצד הכיבוד המסורתי בשלב הראשון. לדוגמה, החלפת חלק מהמאפים בירקות חתוכים ופירות טריים, הסרת משקאות ממותקים והעדפת מים או סודה.
וכמובן- כלים שיעזרו לכם להטמיע את השינוי:
📥מצגת לרתימת ההנהלה
📥חוזר מנכל לכיבוד בריא בישיבות ובכנסים - נציבות שירות המדינה
📥 מדריך "אפשריבריא בעבודה"
ביחד ניצור סביבת עבודה בריאה, תומכת ומקדמת – כי ארגון שחי ומקדם בריאות - זה אפשרי!